Velg en side

KOSTHOLD

Riktig sammensatt mat

Det vi spiser er mye viktigere for vår velvære enn vi ofte er klar over. Vi har en tendens til å klandre andre utvendige faktorer for lav energi, dårlig humør og svingende velvære.

Vi aksepterer å være sliten om morgenen, oppblåst i løpet av dagen, å ikke sove godt og fortstoppelser.

Det trenger ikke å være slik – det kan være så enkelt som at kroppen din ønsker seg mer næringsstoffer på cellenivå.
Og hva mener vi med det?

Med dette mener vi at hvis kroppen ikke får påfyll av de næringsstoffene den trenger, vil man kunne få mangler og komme i ubalanse.

Som Hippokrates sa “Let food be thy medicine and medicine be thy food”

Vi kunne ikke vært mer enige og det er absolutt et ordtak vi liker.

Vi trenger å se på kostholdet vårt ettersom at det bidrar til å gjøre oss syke og det bidrar til å gjøre oss friske.

Vi har de siste årene opplevd tydelige eksempler på hvor mye bra det skjer i kroppen når vi gir den det den trenger og er derfor ikke et sekund i tvil om at dette er her vi finner en absolutt største effekt på vår tilstedeværelse.

Trening og restitusjon har selvfølgelig også en innflytelse, men hvis du ikke endrer kostholdet og gjør de sunne valgene, vil du ikke få noen resultater av treningen din heller. Det er en fordeling av helse og vekt som heter: 80% kommer fra kostholdet, 20% kommer fra treningen din.

Utfordringen

Innholdet av vitaminer og mineraler i våre råvarer er ikke på samme nivå som det har vært tidligere. I løpet av de siste 30 årene har det vært en nedgang i bransjen. Mange påstår at faktorer som en utarmet jord på grunn av overproduksjon og mat plukket før det er modnet for å modne dem kunstig under transport er noen av årsakene.

Flere målinger er gjort og analyser skrevet om endringene i næringsinnholdet i løpet av flere tiår, selv om de kan være vanskelige å finne. I «Journal of Food Composition and Analysis» finner du kontinuerlig analysearbeid, hvor resultatet viser redusert kalsium (- 27%) og fallende jern (- 37%) i gjennomsnitt målt i 12 forskjellige råvarer. Tallene er fra 1975 til 1997.

Fra 1936 til 1991 ble tallene for kalsium (-19%), magnesium (-35%), kobber (-81%) og natrium (-43%) i grønnsaker og magnesium (-11%), jern (-32% ), Kobber (-36%) og kalium (-20%) i frukt.

Vi spiser for lite grønt

Når vi samtidig ikke spiser den mengden frukt og grønnsaker vi burde hver dag, på ca 600 g, som Næringsdepartementet fastsetter – som på ingen måte sannsynligvis skyldes mangel på næringsstoffer i råvarene – får vi ikke nok næringsstoffer til cellene.

Cellene er kroppens energifabrikker, og de trenger nok næringsstoffer til å «produsere» nok energi. De trenger faktisk nok næringsstoffer, vann og oksygen til å fungere optimalt. Hvis de ikke gjør det, lukkes de ned og kroppen begynner å produsere mindre energi, overskudd og daglige ubehag blir en realitet.

Det er ingen hemmelighet at mer enn 70% av alle sykdommer i dag skyldes dårlig livsstil med grunnleggende forbruk av altfor næringsfattig matvarer.

Hva kan du gjøre?

Vi sverger til høykvalitets næringsdrikker, hvor sammensetningen av næringsstoffene er optimale og av premium kvalitet. 

I tillegg arbeider vi på grunnlag av en filosofi at kroppen må ha fred noen dager for å balansere seg. Vi velger derfor å gi de ulike dagene en fargekode. Ved å gjøre det, vet du nøyaktig hva du skal spise av råvarer den dagen. Dvs. du vet om det er en dag hvor du kan spise alt du vil – det må også være rom for å kose seg. For oss er det viktig at det er fleksibelt, at man kan velge om man ønsker å tenke sunne dager eller kose dager. Hvor sunne dager handler om å holde seg innenfor visse rammer, mens man på kose dager ikke hele tiden trenger å tenke på å spise riktig. Slik får man balanse i livet. 

Samt at det er en fin måte å balansere kroppen din på og som gir resultatene du ønsker, i tillegg til glede og god energi, slik at du igjen kan gjøre akkurat det du lengter etter og drømmer om.

Vi har funnet de kosttilskuddene vi mener er de beste, og som har hjulpet våre familier til et mye bedre hverdagsliv.

Les mer om NÆRINGSDRIKKENE HER.

Her kan du bestille dem.

Er du klar for å gjøre en endring?

Kontakt oss i dag for å komme i gang!